Cele mai cunoscute supe și ciorbe românești recomandate de străini

gura portiței

Romanii sunt indragostiti de supa si ciorba, atat de mult incat multi nu isi pot imagina un pranz sau chiar o cina satisfacatoare fara ele. Dragostea lor pentru ciorba este atat de pronuntata incat tara are multe tipuri si chiar subtipuri de ciorba.

Iti prezentam cele mai cunoscute ciorbe romanesti culese din topurile facute de straini. Ingredientele variaza. Unele se bazeaza exclusiv pe legume, altele sunt chiar vegane, dar majoritatea sunt pe baza de carne. Cele mai frecvente carnuri folosite in supe sunt puiul, carnea de porc si carnea de vita. Ciorbele de miel sunt, de asemenea, foarte populare si se mananca mai ales in preajma Pastelui.

Cel mai bun mod de a le prepara, pentru a controla mereu perfect temperatura, este la o plita electrica Arctic.

  1. Ciorba de burta

Stim ca s-ar putea sa nu para foarte bune, dar nu ai de unde sa stii pana nu incerci. Aceasta ciorba, este, de asemenea, cea mai populara atat printre localnici, cat si in randul turistilor. Gustul unic al acestei supe consta intr-unul dintre ingredientele sale esentiale – otetul.

  1. Ciorba de perisoare

Cu carne tocata sub forma de chiftele, legume diverse si unele condimente verzi, variind de la regiune la regiune, aceasta este una dintre cele mai populare ciorbe din Romania si nu este de mirare, deoarece ingredientele sale ofera o mare valoare nutritiva si in acelasi timp aroma foarte savuroasa. Carnea preferata este carnea de vita, dar perisoarele pot fi facute din carne de porc, curcan sau chiar din amestec de mai multe tipuri de carne.

  1. Ciorba de fasole cu afumatura

Aceasta ciorba groasa si consistenta, asemanatoare unei tocanite, este foarte populara, in special in partea de vest a tarii de unde provine. Fasolea si carnea afumata pe os ii confera un gust romanesc de neuitat, clasic. Se serveste de obicei cu ceapa si / sau ardei iute si este consumata de obicei in timpul iernilor friguroase.

  1. Ciorba radauteana

Facuta folosind aceeasi reteta ca o ciorba de vita, dar cu piept de pui feliat subtire, este unul dintre cele mai populare si mai gustoase preparate din Romania. De asemenea, contine morcov, smantana, usturoi, oua, ceapa si ardei.

  1. Supa de galuste

Desi o multime de supe romanesti sunt dense si grele, supa de galuste este una dintre exceptii. Supa de Galuste este o masa usoara si proaspata, care se obtine din pui si legume si include galuste aromate si pufoase.

  1. Ciorba de potroace

Aceasta este una dintre cele mai comune ciorbe romanesti. Ingredientele pot diferi usor de la o regiune la alta, la fel ca in majoritatea felurilor de mancare. Ciorbele de potroace sunt acrite cu zeama de varza.

Ciorba poate contine curcan, gasca, pui sau rata. Pe langa ciorbe, romanilor le place sa petreaca si sunt renumiti pentru petrecerile pe care le fac. Asadar, nu este de mirare ca aceasta ciorba acra este cunoscuta printre localnici pentru proprietatile sale dupa o noapte lunga.

Acum, nu ne ramane decat sa spalam vasele si sa ne indreptam atentia spre alte si alte preparate traditionale romanesti.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.