Cele mai bune sfaturi de frumusețe de care vei avea nevoie vreodată

Foto: Pexels

Totul în viață se bazează pe alegeri, de aceea ALEGE să ai grijă de tine în fiecare zi. Nici nu îți dai seama cât de mult contează să ai o piele sănătoasă.

Simplul fapt că aplici în fiecare săptămână un body scrub după duș ajută întinerirea celulară prin îndepărtarea pielii moarte. Renunță la obiceiul atât de greșit de a adormi cu machiajul pe față, deși nu ai nicio tragere de inimă după o zi grea să te demachiezi. Am pregătit o listă bogată cu sfaturi de beauty pe care să le iei în considerare și pe care te încurajăm să le introduci în rutina de frumusețe.

  • Îngheață-ți dermatograful

Vorbim serios, chiar nu glumim deloc! Orice femeie a observat că dermatograful se sfarmă deseori în timp ce încearcă să-l aplice pe pleoape, mai ales în sezonul cald. Așa că te invităm să-l bagi la congelator cu 15 minute înainte de a-l utiliza. Vei observa cu siguranță diferența!

  • Și balsamul face minuni

Dacă nu ai cremă de ras și trebuie să pleci într-o oră de acasă, poți folosi balsamul de păr pentru a te depila rapid și sigur pe picioare. Pare ciudat, dar crede-ne, pielea va rămâne și mai catifelată după folosirea balsamului, iar tu vei sesiza asta. 

  • Clătește-te pe păr cu bere sau oțet

Bunicile noastre foloseau acest truc tot timpul în copilărie și cu siguranță și mamele noastre ne-au povestit despre asta, doar că cine mai practică leacuri băbești în secolul XXI?! Ei bine, noi recomandăm să folosești bere sau oțet după ce te-ai spălat pe păr și clătește cu apă ușor rece apoi. În timp, părul va deveni mult mai strălucitor și puternic.

  • Gheață…cât mai multă

Mulți specialiști în beauty sfătuiesc să masezi prin mișcări circulare fața, cu un cub de gheață, până când acesta se topește, în fiecare seară. De ce? Metoda ține sub control celulele adipoase, acneea și ridurile fine. Interesant, așa-i?

  • Nicio zi fără protecție…solară

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, 80% din razele ultraviolete ale soarelui trec prin nori. De aceea, poartă în fiecare zi indiferent de condițiile meteo, cremă cu SPF.

  • Nu îți neglija coatele

Acestea sunt zonele cele mai neglijate ale corpului, dar și ele au nevoie de îngrijire. Dacă ai coate uscate, folosește după fiecare baie ulei de struguri sau de cocos care vor hidrata și catifela pielea coatelor.

  • Ceai de mușețel și suc de lămâie

Ce au acestea în comun? Dacă îți clătești părul cu un amestec de mușețel și suc proaspăt stors de lămâie în loc de balsam, părul se va deschide la culoare. Cum este vara, îți poți lăsa părul să se usuce în mod natural, la lumina soarelui, amplificând procesul de „decolorare‟.

  • Ai grijă la ochii tăi

Dr. Frances Jang, dermatolog la Skinworks, recomandă utilizarea feliilor de cartofi crude pentru a vă calma ochii umflați și roșii. Dacă lucrezi foarte mult în fața calculatorului te-ai lovit de multe ori de această problemă. Cartofii se pare că sunt astringenți ceea ce înseamnă că ajută la scăderea retenției de apă. De asemenea, ajută la diminuarea cearcănelor. Așadar, spală și curăță un cartof mic. Taie două felii și așază una pe fiecare ochi timp de 10 minute. Mai apoi, clătește ușor zona ochilor cu apă călduță.

  • Contouring

Dacă vrei să ai pomeți ca Angelina Jolie, trebuie să-ți conturezi fața. Chipul uman este tridimensional, astfel încât aplicarea fondului de ten într-un singur ton va face ca fața să pară plată. Iar tu nu asta urmărești, așa-i? Adaugă un highlighter în zonele feței care, de obicei, sunt expuse la lumină, dar creează suficientă umbră pentru a-ți accentua linia maxilarului și pomeții. Pe YouTube găsești o sumedenie de tutoriale pentru machiajul feței, așa că pune-te pe treabă.

 

Dacă și tu cunoști sfaturi de beauty, împărtășește-le cu toată lumea în comentarii.

 

Sursă foto: Pexels

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.