Cele mai bune sampoane naturale pentru un par sanatos si un scalp hidratat

Fiecare femeie, dar chiar si barbatii, au intampinat cel putin macar o data problema unui par care nu arata prea sanatos sau mancarime la nivelul scalpului. Aceste probleme sunt in general cauzate de produsele de ingrijire pe care le folosesti, cum ar fi samponul, balsamul sau alte masti pentru par. Tocmai de aceea, specialistii recomanda folosirea unor produse de ingrijire naturale, in special a unor sampoane naturale atunci cand vine vorba de intretinerea parului. Sampoanele naturale sunt mult mai benefice atat firului de par, cat si scalpului.

In magazine gasesti acum foarte multe variante de sampoane normale la preturi mici, dar si de sampoane naturale, care uneori sunt putin mai scumpe. Am pregatit acest articol pentru a intelege beneficiile unui sampon 100% natural si de ce ar fi bine sa alegi un sampon natural de la Manastirea Nera.

3 motive pentru care sa renunti la vechiul sampon si sa folosesti unul natural

  1. Contine ingrediente naturale 100%. Folosind un sampon 100% natural, eviti riscul ca pielea ta sa intre in contact cu agenti chimici, conservanti sau parabeni care sunt nocivi organismului. Astfel, scapi de posibilele probleme dermatologice, precum alergii sau iritatii la nivelul scalpului sau al fetei. Produsele bio de ingrijire sunt realizate din extracte din plante si flori. Extractele astfel obtinute contin elemente nutritive naturale, precum vitamina E care pastreaza pielea sanatoasa si stralucitoare.
  2. Nu prezinta efecte adverse asupra pielii. Unele sampoane sau balsamuri de par clasice pot avea cateva reactii adverse, cum ar fi mancarimi, roseata, aparitia unor bubite sau cruste la nivelul scalpului sau inflamatia pielii. Produsele naturale sunt mai sigure de utilizat, ele fiind hipoalergenice, adica au un risc minim de reactii alergice.
  3. Un sampon 100% natural aduce rezultate mult mai bune decat samponul clasic. Studiile arata ca uleiurile naturale din produsele cosmetice bio au efecte imbunatatite atunci cand sunt utilizate fara alte ingrediente ajutatoare in compozitie. Produsele naturale aduc beneficii atat pe termen scurt pentru ca lasa un par sanatos, stralucitor si cu fire puternice, dar si pe termen lung pentru ca nu afecteaza scalpul sau nu duc la caderea parului, la aparitia matretei sau la tocirea varfurilor.

Cum sa folosim corect un sampon natural in functie de tipul de par

La fel ca in cazul sampoanelor clasice, sampoanele naturale pot fi alese in functie de tipul de par sau de problema de care vrei sa scapi (matreata, sebum, cojite, etc).  Spre deosebire de sampoanele normale, cele naturale aduc beneficii asupra parului si scalpului in functie de tipul de planta sau floare din care sunt produse. Practic, fiecare tip de planta are diferite proprietati avantajoase unor diferite tipuri de par. Tocmai de aceea, atunci cand pleci sa cumperi un sampon natural, este bine sa stii ce tip de par ai. De asemenea, un alt aspect important este sa stii daca ai alergie la o anumita planta sau floare. Sampoanele 100% naturale nu au reactii adverse, insa daca tu ai alergie la o anumita floare, in general, atunci este posibil ca si samponul sa iti produca iritatii.

Iata ce trebuie sa contina sampoanele naturale in functie de felul parului tau si cum trebuie sa le aplici atunci cand te speli pe cap.

  1. Par gras. Alege sampoane care au in compozitie extracte din musetel, salvie, urzica, argila verde, ulei de arbore de ceai sau ulei de lamaie. Acestea au efect purifiant, curata scalpul, absorb si tin sub control excesul de sebum. Atunci cand te speli, aplica samponul in doua ture, dar de fiecare data in cantitati mici. Maseaza delicat pielea capului si clateste parul foarte bine la final cu apa calduta, nu fierbinte. Evita sa te speli zi de zi, pentru ca acest obicei nu face altceva decat sa sporeasca secretia de sebum.
  2. Par uscat si fragil. Contrar parului gras, in acest caz, scalpul si parul sunt uscate din cauza faptului ca sebumul secretat de glandele sebacee este in cantitate prea mica. Astfel, nu ajunge sa hidrateze parul pana la varfuri si de aceea arata ca si cum ar fi ars si se despica foarte usor. Daca vrei sa scapi de parul lipsit de stralucire, fara forma si greu de aranjat, atunci alege sampoane cu ulei de argan, ulei de cocos, miere, avocado, ulei de migdale, jojoba sau panthenol. Acestea sunt cele mai potrivite pentru a ajuta firul sa se rehidrateze si sa isi refaca structura. De asemenea, evita sa usuci parul la temperatura foarte mare, iar daca este cald, incearca sa il lasi sa se usuce de la sine. Alte sampoane, balsamuri sau masti recomandate sunt cele cu extract din frunze de mesteacan, musetel sau aloe vera.
  3. Par cu matreata. Pentru a scapa de matreata neplacuta, dar si de iritatii sau mancarimi la nivelul scalpului, trebuie sa folosesti produse cu menta, sulf si ginseng. In plus, evita sa speli parul mai des de 3 ori pe saptamana.
  4. Par vopsit. Oricine isi doreste ca stralucirea si aspectul placut din urma vopsitului sa persiste si sa se mentina cat mai mult timp. Pentru acestea, incearca sa cumperi sampoane cu unt de shea (mentine culoare), ceai verde (protejeaza parul) si ulei de jojoba (ofera stralucire).

Top sampoane naturale 100%

Am ales sa iti prezentam un scurt top al celor mai bune sampoane naturale pe care le poti gasi in magazine.

  1. Sampon natural de la Manastirea Nera.
  2. Kerastase Aura Botanica Bain Micellaire Riche.
  3. Sampoanele de la Nera Plant.
  4. Sampoanele Ceta Sibiu.
  5. Sampoanele de la Viva Natura.