Cele două autostrăzi pe care NATO le cere în România. Banii trebuie să vină de la UE

România va fi forțată să construiască două autostrăzi-cheie pentru mobilitatea trupelor europene. Cele două rute sunt căi de circulație vitale și pentru transporturile comerciale prin România.

NATO a stabilit care sunt cele 9 coridoare cheie pentru transportul convoaielor militare. Uniunea Europeană vrea, de asemenea, ca armatele sale să se poată mișca rapid dintr-o țară în alta și pentru aceasta este nevoie de infrastructură și birocrație simplificată, notează stirileprotv.ro.

”Trebuie să vedem care este necesarul de investiţii, desigur vom acorda prioritate nevoilor de pe cele nouă coridoare cheie”, a explicat Violeta Bulc, sloveana care este în funcția de comisar pentru transporturi în Comisia Europeană.

Iată care sunt cele două rute:

Ruta 1: Nădlac, Arad, Timișoara, Sibiu, Pitești, București, Constanța;

Ruta 2: Nădlac, Arad, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Calafat.

Un sector care ar putea fi modernizat complet este și cel dintre Oradea și Calafat. Vorbim despre sectorul românesc al unui proiect colosal: Via Carpatia.

“Via Carpatia ar trebui să lege ţările baltice cu toată partea aceasta de sud-est a flancului estic. E un proiect care face parte tot din ideea de mobilitate militară”, explică Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.