Cele două autostrăzi pe care NATO le cere în România. Banii trebuie să vină de la UE

România va fi forțată să construiască două autostrăzi-cheie pentru mobilitatea trupelor europene. Cele două rute sunt căi de circulație vitale și pentru transporturile comerciale prin România.

NATO a stabilit care sunt cele 9 coridoare cheie pentru transportul convoaielor militare. Uniunea Europeană vrea, de asemenea, ca armatele sale să se poată mișca rapid dintr-o țară în alta și pentru aceasta este nevoie de infrastructură și birocrație simplificată, notează stirileprotv.ro.

”Trebuie să vedem care este necesarul de investiţii, desigur vom acorda prioritate nevoilor de pe cele nouă coridoare cheie”, a explicat Violeta Bulc, sloveana care este în funcția de comisar pentru transporturi în Comisia Europeană.

Iată care sunt cele două rute:

Ruta 1: Nădlac, Arad, Timișoara, Sibiu, Pitești, București, Constanța;

Ruta 2: Nădlac, Arad, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Calafat.

Un sector care ar putea fi modernizat complet este și cel dintre Oradea și Calafat. Vorbim despre sectorul românesc al unui proiect colosal: Via Carpatia.

“Via Carpatia ar trebui să lege ţările baltice cu toată partea aceasta de sud-est a flancului estic. E un proiect care face parte tot din ideea de mobilitate militară”, explică Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Dan Arsenie
Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.

4 COMENTARII

  1. Noroc cu NATO .. daca ar fi trebuit sa construim noi cele doua autostrazi , in opinia mea cred ca nici intr-un secol nu le-am fi construit …! Ramane de vazut insa ce vor spune ( NATO + UE ) fiind cunoscute metodele intrebuintate de catre…..” SPECIALISTII ROMANI , „…..in ceea ce priveste costul total al acetor doua autostrazi…….se cunoaste foarte bine faptul , ca de cand incep lucrarile si pana la finalizarea acestora , pretul tuturor materialelor folosite cresc de cateva ori…!!!

  2. Ai dracului de Politicienii idioți fă orice ca să creeze din Gorj și Vâlcea republica lor bananiera ,plina de babuini slugarnici unde ei sa fie șefii absoluți. Da române, Valea Jiului ți-a dat 5 mineriade cu care te a pus cu botul pe labe care și acum așteaptă un semn să pună la punct pe oricine ar fi dușmanul lor al politicienilor , tot zona asta îți dă prim miniștrii ori alte lichele socialiste și asta ți-o spune un gorjean sătul să se bată cu morile de vânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.