Cele 10 țări din Europa care au dispus diverse restricții la intrarea cetățenilor care vin din România

FOTO: djedj/Pixabay.com
FOTO: djedj/Pixabay.com

Olanda a anunțat că toți cetățenii care vin din România, indiferent de naționalitate, primesc recomandarea de a intra în auto-izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul aceste țări.

Ministerul Sănătății din Olanda anunță că toți pasagerii cu vârsta de peste 13 ani care sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țară, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere.

Olanda devine a zecea țară europeană care impune restricții cetățenilor care vin din România după creșterea masivă a cazurilor de infectare cu coronavirus. Celelalte țări sunt Austria, Finlanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia, Slovenia și Marea Britanie.

Presa din Austria transmite îngrijorarea autorităților cu privire la creșterea numărului de infectări din România pentru că ar putea pune în pericol intrarea în țară a îngrijitoarelor.

Austria a introdus România și Bulgaria pe lista țărilor cu alertă, ceea ce înseamnă că cetățenii de orice naționalitate care vin din România trebuie să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Publicația Kurier.at notează că din cele 60 de mii de îngrijitoare, circa 30 de mii provin din România. Oricine intră în Austria din România trebuie să prezinte un test valid anti-corona. Totuși, acest test costă 70 de euro în România, iar organizațiile de profil din Austria solicită ca acest test să nu fie suportat nici de îngrijitoare, nici de clienții acestora, ci să fie suportat de statul austriac.

Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de noi infecții cu noul coronavirus. România a înregistrat 614 noi cazuri. În 24 de ore au fost prelucrate 13.179 de teste. Rezultă că 4,6% dintre ele au fost pozitive.

FOTO: djedj/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.