Cel mai popular browser din România

browsere
Google Chrome a reuşit să depăşească Mozilla Firefox şi a devenit cel mai popular browser din România.

Potrivit StatCounter Global Stats, 43,8% dintre internauţii români folosesc Google Chrome pentru a naviga pe internet, în timp browserul Mozilla Firefox este folosit de doar 33,5% dintre aceştia.

Aceeaşi statistică arată că restul preferă Internet Explorer (15,6%), Opera (3,8%) şi Safari (2%).

Anul trecut, lider era Firefox, care era folosit de 36% dintre românii care folosesc internetul. Anul trecut, Chrome era folosit de „doar” 33% dintre utilizatorii români.

În ceea ce priveşte sistemele de operare pentru computere, Windows 7 este pe primul loc, cu o cotă de piaţă de 51% în aprilie 2013, urmat de Windows XP – 38%. Windows 8 este folosit de doar 3% dintre utilizatori.

La sisteme de operare pentru mobil, Android are o cotă de piaţă uriaşă, de 51,4%, fiind urmat de iOS (sistemul folosit de iPhone-uri), cu 22,2%. Windows Phone este folosit de 1,75% dintre posesorii de telefoane inteligente. Cote bune au sistemele de operare Series 40 (aproape 10%) şi Symbian (7%).

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.