Cel mai mare focar de coronavirus din UE: 650 de români sunt infectați, 17 sunt de negăsit

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

La cel mai mare abator din Germania peste 1.300 de muncitori au fost confimați cu noul coronavirus. Dintre cei bolnavi, 650 sunt români. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, firma de prelucrarea cărnii se află în localittea Rheda-Wiedenbrück.

Consulul României la Bonn a mers la companie, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate.

În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români”, a transmis, MAE, duminică.

Oficiul consulat a transmis că 17 cetățeni români au părăsit locația de carantină, iar autoritățile locale au început demersurile pentru identificarea lor. Datele privind situația românilor infectați urmează să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor.

Oficialii companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis să suspende temporar activitatea.

Autoritățile districtului Gütersloch au luat măsuri pentru izolarea zonei afectate, iar dacă situația rezultată în urma testărilor o va impune, se vor lua măsuri de instituire a carantinei pentru întregul teritoriu al districtului, informează MAE.

Ministerul de Externe mai precizează că la data de 11 mai, consulul general al României la Bonn a mai fost o dată la aceeași companie pentru a verifica situația unor lucrători români, ca urmare a unor articole apărute în presă, referitoare la cazul unor cetățeni români ale căror documente de identitate ar fi fost reținute de către angajator.

La acea dată, angajatorul a comunicat că la compania în cauză își desfășoară activitatea 6.000 de cetățeni români, iar la acel moment nu existau suspiciuni privind existența unor cazuri de infectare cu virusul COVID-19 printre lucrătorii companiei.

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.