Cea mai mare fântână arteziană din lume tocmai a fost inaugurată în Dubai | VIDEO

cea mai mare fântână din lume dubai
Foto: Captură YouTube GulfNews

Noua fântână arteziană inaugurată în Dubai aflată pe insula artificială în formă de palmier Palm Jumeirah se întinde pe o suprafață de 7.327 de metri pătrați și a fost declarată cea mai mare din lume, relatează Euronews.com.

Fântâna arteziană are peste 3.000 de lumini LED, 7.500 de duze care generează aburi și ceață și care pot totodată să arunce apa până la 105 metri înălțime.

Fântâna-dansatoare nu este o simplă sursă de distracție. Potrivit sursei citate, ea este o fântână prietenoasă cu mediul înconjurător.

„Fântâna folosește chiar apa mării așa că nu are nevoie de un sistem de filtrare. A fost implicat departamentul nostru specializat în mediu și viață marină, astfel încât totul a fost organizat cu grijă, astfel încât să fie sustenabil”, a declarat Gail Sangster, director în cadrul Nakheel Malls.

Un reprezentant al Cărții Recordurilor prezent la inaugurare a afirmat că precendetul record a fost deținut de o altă fântână timp de 11 ani. Recordul a fost depășit însă de noua fântână, care are o suprafață de 7.327 de metri pătrați (aproximativ cât un teren de fotbal).

„Fântâna este o capodoperă”, a declarat Shaddy Gaad, director comercial al Cărții Recordurilor.

Fântâna va fi deschisă tot anul și va pune în scenă 20 de spectacole diferite ce vor include diverse genuri de muzică, inclusiv pop, muzică clasică și arăbească.

Fântâna va funcționa zilnic de la apus până la miezul nopții, cu un spectacol la fiecare 30 de minute.