Primarul din Băile Herculane spune că actuala taxă de stațiune e prea mică: „Este nesemnificativ”

baile herculane obiective băile austriece
Foto: Andreea Dogar

Cristian Miclău, primarul stațiunii Băile Herculane, a declarat la Radio România Reșița că valoarea actuală a taxei de stațiune este prea mică pentru a se strânge la bugetul local bani suficienți pentru întreținerea spațiul public.

În prezent, taxa de stațiune este de 1% din prima zi de cazare, însă primarul susține că aceasta ar trebui să fie de 1% din valoarea totală a cazării. Din punctul de vedere al edilului, 1% din prima zi de cazare „este nesemnificativ”.

Taxa a mai fost și în trecut de 1% din valoarea totală a cazării, dar ulterior a fost redusă. Potrivit primarului, „banii colectați din taxa de stațiune erau destinați amenajării spațiilor verzi și dotării cu mobilier urban, nu salariilor sau primelor acordate angajaților primăriei.”

În ciuda moștenirii arhitecturale deosebite, o bună parte din stațiunea Băile Herculane se află într-o stare avansată de degradare. GreatNews a vizitat recent stațiunea. Puteți citi reportajul mai jos:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.