Cea mai mare afină din lume este cât o minge de ping-pong. A doborât recordul mondial

cea mai mare afină din lume
Foto: Costa Group / Facebook

O fermă australiană a doborât recordul pentru cea mai mare afină din lume, cu un fruct de mărimea unei mingi de ping-pong, relatează BBC.

Culeasă în noiembrie și depozitată de atunci într-un congelator, afina avea aproape 4 cm lățime și cântărea 20,4 grame, fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât afina medie.

Anterior, titlul a fost deținut de o afină de 16,2 grame cultivată tot în Australia. Noul exemplar face parte dintr-un soi dezvoltat de Grupul Costa, pentru a satisface cerințele consumatorilor care vor fructe de pădure mai mari.

Brad Hocking a declarat că soiul Eterna dă în mod constant fructe uriașe, dar condițiile recente de creștere au dus la o recoltă extraordinară la ferma lor din Corindi, în nordul statului New South Wales.

Angajații săi au observat câteva fructe de pădure promițătoare și au fost uimiți când le-au cântărit. „Abia când le-am pus pe cântar am realizat ce am găsit”, a declarat horticultorul-șef al fermei pentru BBC.

cea mai mare afină din lume
Foto: Costa Group / Facebook

„Fructul care a doborât recordul a fost evident deosebit de mare, dar am cules peste 20 de fructe în acea dimineață care au doborât recordul mondial anterior”, a mai spus el.

După 12 săptămâni, afina respectivă a fost certificată de Guinness World Records ca fiind cea mai grea documentată vreodată în istorie.

Cea mai mare afină din lume nu a fost mâncată, a mai spus Hocking. Horticultorii se gândesc acum ce să facă cu ea, una dintre ideile propuse fiind să fie învelită în rășină și montată pe un perete.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.