Ce venituri are Valer Dorneanu, președintele CCR

Valer Dorneanu, președintele CCR FOTO: CCR.ro
Valer Dorneanu, președintele CCR FOTO: CCR.ro

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a încasat în 2017, potrivit declarației de avere, următoarele venituri: 305.314 lei (indemnizație președinte CCR), 49.985 lei (indemnizație profesor universitar la Universitatea „Nicolae Titulescu” din București), 159.587 lei (pensie de la Casa de Pensii a Municipiului București) și 53.772 lei (indemnizație pentru limită de vârstă de la Camera Deputaților).

Un calcul simplu arată că Valer Dorneanu a avut echivalentul a aproximativ 10.000 de euro pe lună. În curând, Dorneanu ar putea încasa încă o pensie. Este vorba de cea de judecător al CCR, ca urmare a modificărilor legislative votate de Parlament.

Familia Dorneanu deține patru terenuri în Harghita și Brașov, din care care unul agricol, altul forestier și celelalte aferente construcțiilor. De asemenea, mai are un apartament de 125 de metri pătrați în București și o casă de vacanță în Brașov de 207 metri pătrați.

În conturi, familia Dorneanu are aproximativ 270.000 de lei și nu are datorii.

Și guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și-a publicat declarația de avere. Venitul său lunar total este de 77.800 de lei, doar din funcția de la BNR și pensie.

Pensia sa este de 9.300 de lei și o încasează din 2014, când a împlinit 65 de ani. Anul trecut, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, declara că Mugur Isărescu nu încasează pensia și nu și-a depus acte ca să o primească.

„Am 46 de ani de activitate, am început în 1971 şi nu cred că s-ar aduna o lună dacă aş pune cap la cap toate concediile medicale. Banca Naţională oferă o anumită sumă – nu-mi cereţi să o definesc, pentru că orice termen se speculează – angajaţilor care împlinesc vârsta de pensionare.

Eu nu am luat şi pensia, pentru că am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională”, a spus Mugur Isărescu într-o conferinţă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.