Ce va face UDMR în timpul votului moțiunii de cenzură

kelemen hunor udmr
Foto: Pagina de Facebook Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a anunțat că toți parlamentarii UDMR nu vor fi în sală la moțiunea de cenzură.

„Vom părăsi sala, vom fi absenți, nu se pune problema să votam la moțiunea de cenzură. Se va demonstra că PSD-ALDE au majoritate și fără UDMR și că nici măcar cu voturile noastre nu trecea moțiunea de cenzură”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a mai afirmat că printr-o moțiune de cenzură se poate schimba majoritatea parlamentară, dar pentru a se întâmpla acest lucru este nevoie de ceva mai mult decât „o critică mai mult sau mai puțin coerentă”.

„Moțiunea de cenzură este un instrument esențial în ceea ce privește controlul Guvernului și chiar este mai mult – se poate schimba rezultatul alegerilor parlamentare, majoritatea parlamentară se poate schimba prin moțiunea de cenzură, dar ca să se întample acest lucru e nevoie de ceva mai mult decât o critică mai mult sau mai puțin coerentă.

Trebuie și o viziune despre viitor, un lider, un program de guvernare, o listă de miniștri cu care poți să mergi în a doua clipă mai departe, ceea ce lipsește în acest moment”, a adăugat președintele UDMR.

UDMR are 30 de senatori și deputați. Plenul reunit al Parlamentului dezbate și votează astăzi, de la ora 14:00, moțiunea de cenzură inițiată de PNL și susținută de USR și PMP, împotriva Guvernului Dăncilă.

Votul va fi secret, exprimat cu bile, însă șansele Opoziției de a trece moțiunea sunt scăzute.

Pentru a trece moțiunea este nevoie de 233 de voturi. Cele trei partide au doar 155 de parlamentari, iar coaliția PSD – ALDE are 248 de parlamentari. Nici parlamentarii PSD și ALDE nu vor participa la votul moțiunii de cenzură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.