Ce trebuie să faci dacă vrei să lucrezi ca bonă sau babysitter

FOTO: RitaE/Pixabay.com
FOTO: RitaE/Pixabay.com

Una dintre cele mai dificile operațiuni pe care trebuie să o facă părinții care urmează să se întoarcă la serviciu după perioada de concediu pentru creșterea copilului este aceea de a găsi un babysitter sau o bonă.

Dacă îți plac copiii și ești o persoană răbdătoare înseamnă că te poți califica pentru un job de babysitter sau de bonă. Care ar fi avantajele unui astfel de job? Poate printre cele mai surprinzătoare satisfacții ar putea fi faptul că participi la educația și creșterea celor mici.

De asemenea, printre altele, ai putea avea la dispoziție și o mașină a familiei, pentru a duce copiii la școală sau pentru diverse alte activități pe care le au aceștia.

Mai mult, în unele situații poți avea parte și de un program flexibil, pentru că sunt mulți părinți care au nevoie de cineva care să îndeplinească doar o parte dintre activități, cât ei sunt ocupați la serviciu.

Poate cel mai important este faptul că bonele bune sunt destul de rare. Acest lucru înseamnă că dacă vă calificați pentru acest post părinții vor fi dispuși să ofere salarii destul de consistente.

În funcție de cum negociați și de program puteți beneficia de mese gratuite și de cazare. Acest lucru înseamnă că puteți face ceva economii la chirie, dacă este cazul.

Poate te întrebi și ce își dorește o familie de la un babysitter sau o bonă? Mulți se așteaptă să ai experiență în creșterea copiilor.

Părinții cu bebeluși, de exemplu, ar putea avea nevoie de cineva care să știe să schimbe și scutece, să hrănească un sugar sau ce faci dacă se îneacă cu alimente sau obiecte.

Cei care au copii preșcolari sau mai mari ar vrea să știe ce activități ți-ar plăcea să ai alături de copii, ce l-ai învăța și cum îl liniștești pe cel mic atunci când este agitat sau plânge.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.