Ce spune Dăncilă despre relația cu președintele Iohannis

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Noul prim ministru al României, Viorica Dăncilă, a declarat că este nevoie de o colaborare între președintele României, Guvern și Parlament și că va avea cu președintele Iohannis o relație „corectă și transparentă”.

„Pe proiecte importante pentru țară, pentru români, trebuie o colaborare între președintele României, Guvern, Parlament. O divizare, care nu este bună între aceste instituții, cu siguranță, nu va aduce plusvaloare”, a declarat premierul Dăncilă, la România TV.

Viorica Dăncilă a mai spus că își dorește „echilibru și normalitate” în relația cu președintele. „Deci relația pe care o voi avea cu domnul președinte Klaus Iohannis va fi o relație corectă, o relație transparentă, o relație care este necesară în România.

Faptul că domnul președinte Klaus Iohannis, respectând majoritatea parlamentară, m-a desemnat pentru acest post, cred că arată o responsabilitate mult mai mare din partea mea pentru a fi ceea ce oamenii au nevoie în ziar de azi – normalitate, echilibru și o colaborare comună pe proiectele importante pentru România și pentru români”, a mai declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

În aceeași intervenție, premierul Viorica Dăncilă a vorbit și despre Formularul 600. Aceasta a spus că Ministerul Finanțelor Publice va propune până la data de 1 martie un model care să prevadă o singură declarație și plată anuală.

”După cum bine ştiţi, domnul preşedinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul CEX să se prelungească termenul de depunere a declaraţiei 600 şi, de asemenea, să rămână un singur formular.

În consecinţă, în prima şedinţă de Guvern, am luat decizia să prelungim termenul de depunere până pe 15 aprilie pentru a da posibibilitatea în MFP ca până pe data de 1 martie (…) ministerul să propună un model care să prevadă o singură declaraţie şi o singură plată anuală pentru toţi cei care au activităţi independente. (…)

Noi căutăm soluţiile pe care mulţi le aşteaptă din partea noastră şi pe care domnul preşedinte Dragnea le-a propus în primul CEX”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.