Ce spune prefectul Capitalei despre o eventuală carantinare. Arafat: Bucureștiul a ajuns la un platou

pandemie coronavirus covid
Foto: icsilviu / pixabay.com

Bucureștiul a ajuns la o incidență a infectărilor cu coronavirus de 6,13 la mia de locuitori. Prefectul Traian Berbeceanu a declarat, într-o intervenție la Europa FM, că nu se ia în calcul carantinarea Capialei în acest moment.

„Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență! Considerăm că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente. Dacă le respectăm cu strictețe, vom putea preveni răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, la Europa FM.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat duminică la Digi24 că Bucureștiul a ajuns la un platou, în ceea ce privește cazurile de coronavirus, dar că nu se poate spune în acest moment că situația este „spre bine”.

Întrebat ce rezultate au avut măsurile impuse deja în Capitală, Arafat a spus: „În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”, a spus el la Digi24.

Arafat a adăugat că durează 30 de zile până când autoritățile vor stabili dacă măsurile luate au avut efectul scontat: „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.