Ce spune Cîțu despre renunțarea la mască de la 1 iunie

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Primul ministru Florin Cîțu a declarat că revenirea la starea de normalitate 100% e va face începând cu 1 iunie. Acesta a mai spus că totul depinde de ritmul de imunizare, adăugând că „este o condiționalitate, nu se întâmplă fără vaccinare, este singura soluție”.

„Anul trecut am fost închiși două luni și nu am revenit la normalitate”, a mai spus Cîțu la finalul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021.

De asemenea, Cîțu a mai spus că este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie. „E cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea 10 milioane de persoane vaccinate”, a mai spus Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că există „un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate”. Cîțu a mai spus că în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate a fost aprobat un regulament. Fiecare minister va veni cu propuneri pe care le va discuta mai întâi cu sectoarele din subordine.

Comitetul se va reuni în fiecare săptămână și vor avea loc și ședințe extraordinare.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că nu fie supraevaluată data de 1 iunie. „Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei, dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult”, a declarat Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.