Ce spune Cîțu despre o eventuală demisie, dacă pierde alegerile în PNL

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Primul ministru Florin Cîțu a răspuns la provocarea pe care i-a lansat-o contracandidatul său la șefia PNL, Ludovic Orban, care a spus că el își va da demisia de la Camera Deputaților dacă va pierde alegerile din partid și că ar trebui să renunțe și oponentul său la funcția de premier.

„Eu sunt în cursă pentru funcția de președinte al PNL, celălalt obiectiv al meu este să avem o guverne cât mai bună”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban a declarat că demisia din funcțiile ocupate de cel care pierde șefia PNL este „o chestiune de onoare”.

„Eu dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este o chestiune de legitate democratică. (…)

Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă? (…)

Un om ca să poată să exercite o funcție de o asemenea importanță în stat trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate. Păi, tu, dacă pierzi în interiorul propriului tău partid, care te-a susținut pe poziția de prim-ministru…”, a spus Ludovic Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.