Ce spune Carmen Dan despre cazul polițistului acuzat de pedofilie

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, despre cazul polițistului acuzat de pedofilie, că niciunul dintre șefii lui nu și-a asumat răspunderea.

„Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate. Probabil că au apreciat că nu există responsabilitate”, a declarat Carmen Dan. Ministrul Dan a mai spus că a discutat cu premierul Mihai Tudose și l-a informat despre situație și despre măsurile dispuse.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a spus luni că ministrul Carmen Dan așteaptă explicații până miercuri de la conducerea Poliției Române în legătură cu testările psihologice la care a fost supus polițistul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Capitală.

Ea a mai declarat că ministrul Carmen Dan apreciază necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliției, la toate nivelele, care „se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem”, iar „până atunci toți acei șefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preș ar trebui să facă un pas înapoi”.

Avocatul polițistului spune că și-a recunoscut faptele. „Într-un final și-a recunoscut faptele. Sunt două fapte pe care le-a recunoscut. Una în 2012 și aceasta recentă din 5 ianuarie 2018”, a declarat avocatul Dumitra Constantin Adi.

Agresorul este poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei. Bărbatul ar fi fost recunoscut de către colegii săi, care l-au denunţat duminică după-amiază.

Poliţistul se numeşte Eugen Stan şi lucrează de 10 ani în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.