Ce spun foștii pacienți despre medicul erou de la Piatra Neamț

Medicul Denciu FOTO: Captură Facebook
Medicul Denciu FOTO: Captură Facebook

Medicul Cătălin Denciu, care s-a rănit grav în timp ce încerca să salveze pacienți din flăcările care au izbucnit la Spitalul Județean Piatra Neamț, sâmbătă seara, este caracterizat de foștii pacienții drept unul dintre doctorii care refuzau să ia șpagă.

„Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zîmbind, dar mi-a spus: Sper că nu aţi pus ceva în ea. Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sînt oameni simpli şi normali”, a scris pe Facebook Geo Moroșanu, fost judecător la Bicaz și Piatra Neamț, potrivit Hotnews.ro.

La postarea fostului judecător Moroșanu au comentat și alți foști pacienți ai medicului Cătălin Denciu:

  • „Si la operația mea tot el a fost anestezist. Nu a cerut nimic, nu a primit nicio atenție! Doar un „mulțumesc”! Aceștia sunt adevărații doctori!”
  • „Și la operația mea de cezariana a fost tot dumnealui ca și anestezist, iar soția ca și medic curant ginecolog. Oameni deosebiți. Dl doctor nu a primit nimic! Sănătate multa și putere atât lui cât și familiei pentru a putea depăși aceasta grea încercare a vieții.”
  • „Dumnezeu să-l ajute! Și eu când i-am oferit ceva, mi a spus ca am acasă o prințesa, să-i cumpăr ei ceva, el și a făcut meseria, un mare OM”
  • „Și eu am fost avertizată să nu încerc cu ceva la dumnealui, că nu va primi așa că nu îmi rămâne decât să mă rog pentru el să îi dea Dumnezeu multă. Multă sănătate!”

Medicul este transferat duminică la Spitalul Militar „Regina Asrid” din Bruxelles, pentru un tratament de specialitate. Acesa a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Medicul este căsătorit și are doi copii. Soția este tot doctor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.