Ce se întâmplă cu greva profesorilor începând de miercuri, 24 mai

grevă generală
Foto: 14995841 / pixabay.com

Greva generală a profesorilor va continua și miercuri, 24 mai, au transmis liderii sindicali după întâlnirea informală de miercuri de la Guvern, anunță edupedu.ro.

De asemenea, liderii au anunțat că pregătesc un miting de amploare ce va avea loc joi în București.

„Greva continuă deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

„Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm vom avea, Doamne ferește!, săptămâni de grevă“, a spus Anton Hadăr, liderul sindicatului Alma Mater.

Greva generală a profesorilor din învățământul preuniversitar a debutat luni, 22 mai. Profesorii cer salarii mai mari, însă deocamdată negocierile cu Guvernul au eșuat. Reprezentanții Guvernului au oferit stimulente financiare pentru profesorii debutanți (de 1.000 de lei), precum și pentru cei din zone defavorizate, însă liderii de sindicat au refuzat oferta.

Reprezentanții cadrelor didactice au declarat că profesorii nu sunt asistați social ca să primească vouchere și alte astfel de ajutoare.

Astăzi vor avea loc noi negocieri între Guvern și sindicate.

Foto: 14995841 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.