Ce salariu net are un angajat al SIE

spion
Foto: Shutterbug75 / pixabay.com

Cei care sunt interesați de o carieră în cadrul Serviciul de Informații Externe pot aplica pentru un job folosind site-ul instituției.

În ceea ce privește veniturile, potrivit informațiilor publicate pe site, salariul mediu net al ofiţerilor SIE este de aproximativ 3.000 de lei.

„Acest lucru implică faptul că salariul (solda) este ceva mai mic decât media la intrarea în profesie şi creşte pe măsura avansării în grad şi funcţie”, se mai arată pe site.

Candidatul trebuie să completeze un formular de aplicaţie online necesar pentru evaluarea candidaturii, în concordanţă cu specificul activităţii pentru care a optat. Timpul alocat completării formularului este de 60 de minute.

În funcţie de necesităţile de ocupare a posturilor vacante şi de elementele de profil desprinse din formularul completat, persoana poate fi contactată într-un interval de 30 de zile.

Dacă va fi contactat, candidatul va intra într-un proces complex de evaluare, constituit din mai multe etape, cu caracter eliminatoriu şi conceput pentru a evidenţia acele calităţi şi abilităţi necesare pentru a putea performa ca viitor cadru SIE.

Test cu 32 de întrebări pentru admiterea la SIE

SRI face angajări. Lista locurilor de muncă disponibile

Foto: Shutterbug75 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.