Ce salarii cer profesorii din România. Cât de mult ar crește față de cele de acum

profesor elevi
Foto: 14995841 / pixabay.com

Invitat într-o emisiune la postul de televiziune B1 TV, Marius Nistor, președintele Federației sindicatelor din educație „Spiru Haret”, a menționat care sunt salariile pe care ar trebui să le aibă cadrele didactice din România.

Potrivit acestuia, un profesor debutant ar trebui să aibă aproape 4.000 de lei net, iar un profesor la sfârșit de carieră ar trebui să se apropie de un salariu de 7.000 de lei net.

La ora actuală, salariul unui profesor debutant este de circa 2.600 de lei, iar cel al unui profesor aflat la sfârșit de carieră poate ajunge la 4.500 de lei.

Începând de luni, 22 mai, profesorii sunt în grevă generală în România, după ce negocierile purtate săptămâna trecută cu reprezentanții Guvernului au eșuat.

Guvernul a propus stimulente financiare pentru debutanți și pentru cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate, însă liderii de sindicat au respins această ofertă.

Vă recomandăm și:

Foto: 14995841 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.