Ce restricții vom avea de Sărbători? Guvernul prelungește starea de alertă până în 2021

Raed Arafat FOTO: Gov.ro
Raed Arafat FOTO: Gov.ro

Guvernul va prelungi, azi, cu încă 30 de zile, starea de alertă, iar Sărbătorile de iarnă din acest an se vor desfășura sub semnul restricțiilor, din cauza epidemiei de COVID-19.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat ieri, într-o conferință de presă, ce înseamnă prelungirea stării de alertă.

”Păstrăm măsurile de acum. Se adaugă o singură măsură nouă privind organizarea transportului pe cablu pe pârtiile de schi, care va fi stabilită prin ordinul miniştrilor Economiei şi Sănătăţii”, a spus șeful DSU, adăugând că telecabinele din stațiunile montane vor putea să funcționeze doar la jumătate din capacitate, pentru respectarea măsurilor de distanțare.

Propunerea de prelungire a stării de alertă a fost aprobată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin Hotărârea 58.

”Restul măsurilor rămân valabile – şi anume măsurile care sunt până la incidenţa de 1,5, cele între 1,5 şi 3 şi cele peste 3. Ne vom axa mai departe pe luarea unor măsuri zonale sau locale acolo unde se impune şi unde DSP-urile, împreună cu Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, vin cu propuneri, aceste propuneri vor fi implementate, inclusiv dacă este necesară carantinarea unei localităţi sau unei zone, la propunerea lor”, a continuat Arafat.

”De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite ca anul viitor sărbătorile să se desfăşoare cât mai aproape de normalitate”, a concluzionat Raed Arafat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.