Ce promite programul de guvernare al USR-PLUS

Dan Barna, liderul USR. Foto: Dan Barna / Facebook

Alianța politică USR-PLUS, marea rivală a celor de la PSD și PNL, a aprobat Prgroamul de guvernare, acesta urmând să fie publicat integral după ce vor fi definitivate listele pentru parlamentare.

„Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicală a modului de a guverna în România. Avem nevoie de un stat eficient, care să acţioneze curat, profesionist, în interesul cetăţeanului, ca partener al mediului de afaceri şi al societăţii civile. În anii următori, cetăţenii şi mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate şi predictibilitate, iar statul român are nevoie de reformă şi de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetenţei, corupţiei, ineficienţei, de moştenirea lăsată de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura”, a spus Dacian Cioloș, șeful PLUS.

Dan Barna, liderul USR, a spus că la realizarea documentului au participat peste 200 de experți.

„Un program de guvernare înseamnă evoluţie, soluţii şi solidaritate. Înseamnă că ai o viziune pentru viitor şi această viziune are mecanisme bine definite, detalii şi termene şi indicatori prin care măsori evoluţia. Asta au făcut colegii noştri care au lucrat la documentul pe care l-am adoptat azi: au identificat probleme şi au venit cu soluţii. Înainte de a scrie s-au consultat cu experţi, cu societatea civilă, mediul de afaceri şi cu membri de partid. Au reuşit astfel să alcătuiască cel mai bun program dintre toate cele pe care electoratul le va avea la dispoziţie în această campanie. Cei patru ani care se încheie în decembrie au fost anii opoziţiei. Şi a fost dură. Anii care vin sunt cei ai construcţiei. Şi va fi durabilă”, a adăugat Dan Barna.

Programul de guvernare al USR-PLUS cuprinde 40 de angajamente.

Printre acestea sunt promisiuni de ”ccorectare” a legilor justiției, dar și de ”eficientizare și transparentizare” a actului de justiție. USR-PLUS vrea depolitizarea școlii, prin desființarea treptată a inspectoratelor școlare.

Mai mult, alianța politică are în plan, dacă va ajunge la guvernare, să modernizeze infrastructura din Sănătate, să crească ritmul împăduririlor și să dezvolte economia prin investiții în tehnologii verzi și energie curată.

De asemenea, USR-PLUS promite internet de mare viteză pentru toți românii, deoarece ”aceasta este autostrada viitorului”.