Ce primesc cecenii care și-au pierdut rude în războiul din Ucraina

FOTO: Captură video Groznîi TV
FOTO: Captură video Groznîi TV

Mii de soldați ceceni ar fi fost trimiși în războiul din Ucraina, să lupte alături de ruși. Mulți au murit, iar familiile lor sunt informate de oficiali și primesc ajutoare.

Televeziunea de stat Groznîi TV a difuzat imagini cu pachete pregătite pentru rudele celor morți. În imagini se poate vedea că fiecare primește un sac de cartofi, unul de ceapă, unul de orez și o sticlă de ulei.

Alții au primit și banii în plic, echivalentul unei sume cuprinse între 600 și 1.000 de euro. Pentru a primi ajutoarele, familiile au fost nevoite să stea în fața camerelor de filmat. Toate ajutoarele sunt date prin fundația care îi poartă numele tatălui lui Ramzan Kadîrov.

Serviciile militare ucrainene au interceptat conversația unui soldat rus din Mariupol cu soția sa în care spune că soldații ceceni le transmit că au venit în „safari”, iar țintele erau copii din oraș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.