Ce înseamnă iluminatul inteligent al locuinței și cum se poate pune în aplicare

În ziua de astăzi, tehnologia din jurul nostru devine din ce în ce mai inteligentă. Ne ușurează viața și ne și îmbunătățește experiențele pe care le trăim zi de zi.

Cu siguranță ați auzit despre ‘iluminatul Smart’ sau iluminatul inteligent al locuinței sau chiar al balconului și grădinii. În cadrul acestui articol vă explicăm ce presupune acest iluminat inteligent și care sunt avantajele pe care le aduce.

Ce presupune iluminatul inteligent

Iluminatul Smart îmbină ideile clasice de luminare a locuinței și a camerelor cu tehnologia modernă wireless, dar și eficientă energetic, folosind leduri. De exemplu, cu un sistem de iluminare inteligentă de la Philips puteți avea trei tipuri de lumină inteligentă cu formă, dimensiuni și modele diferite.

Puteți utiliza atât lumina albă, caldă și relaxantă, fie o lumină diurnă rece, ideală pentru activitățile de zi cu zi, fie luminile colorate pentru o experiență deosebită. Toate cele trei funcționează împreună în cadrul unui sistem inteligent care oferă o locuință confortabilă și sunt eficiente energetic.

De ce aveți nevoie pentru a implementa iluminatul inteligent

Luminile inteligente pot fi montate din dormitor până în terasă și tot ce aveți nevoie este o conexiune la internet prin care veți putea controla luminile de oriunde vă aflați, chiar și în afara locuinței.

Mai mult, luminile pot fi automatizate pentru a putea să faceți să pară că sunteți acasă chiar și atunci când sunteți plecați. Toate astea pentru liniștea voastră și pentru a da impresia că este cineva în locuință.

Tot ce trebuie să faceți după instalarea sistemului este să vă puneți pe telefonul mobil o aplicație prin care preluați controlul rapid și ușor al luminilor.

Becurile inteligente de tip led de la Philips

Pe lângă controlul luminilor, poate cel mai important aspect al iluminatului inteligent este faptul că acesta se face cu becuri de tip led care sunt foarte eficiente energetic. Pe lângă faptul că protejați natura, lumina este una intensă și vie pentru activitățile zilnice dar și pentru momentele speciale, iar becurile sunt foarte practice pentru că își reduc intensitatea, se pot aprinde intermitent, pulsează și practic pot face orice doriți.

Pentru cei care vor să pună o pată din personalitatea lor în iluminat există o diversitate de modele, cu forme și dimensiuni diferite, din care puteți alege în funcție de decorul căminului.

Lumini Smart conectate și la divertisment

Partea cea mai ‘jucăușă’ a acestui sistem de iluminare este faptul că poți să creezi experiențe captivante prin sincronizarea luminilor la conținutul de divertisment. Mai exact, poți experimenta o nouă dimensiune gamingului, dând viață mediului și efectelor speciale din jocurile de pe ecranul calculatorului direct în camera ta.

Inclusiv filmele de pe ecran pot fi sincronizate cu luminile Philips pentru a te bucura de o experiență cinematografică inedită și îmbunătățită.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.