Ce decizie a luat premierul Ciolacu în privința închiderii magazinelor în weekend

supermarket coș cumpărături
Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu e oportun”.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică: cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână. Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu e oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă”, a afirmat premierul Ciolacu.

Solicitarea închiderii supermaketurilor în weekend a venit, săptămâna trecută, de la proprietarii de mici magazine. Inițial, premierul Ciolacu a spus că ideea va fi analizată.

În urmă cu câteva zile, mici retaileri au anunțat că, într-adevăr, închiderea totală a marilor magazine în weekend nu se poate face  și au propus reducerea programului acestora până la ora 13.00, justificând cu nevoia angajaților din supermarketuri și malluri de a sta cu familiile lor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.