Ce benzinării au anunțat că au redus prețurile la benzină și motorină

FOTO: Activ-Michoko/Pixabay.com
FOTO: Activ-Michoko/Pixabay.com

Începând de vineri, 1 iulie, benzina și motorina ar trebui să coste cu 50 de bani mai puțin față de ieri. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat, vineri, imagini cu benzinării care au redus prețul la carburanți. „Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar”, spune ministrul pe Facebook.

Compensarea preţului la carburant este voluntară. Asta înseamnă cu nu toate benzinăriile sunt obligate să aplice reducerea de 50 de bani. 

În pozele postate de ministrul Energiei se vede că prețul a fost redus în benzinăriile care fac parte din rețelele Petrom, Lukoil, Rompetrol sau Socar. De altfel, OMV Petrom a transmis un comuncat de presă în care anunță că a redus cu 50 de bani prețurile tuturor sortimentele de benzină și motorină.

Reducerea va fi afişată pe totemuri, la intrarea în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, şi va fi reflectată pe bonul fiscal. La pompă, afişajul electronic va indica preţul carburanţilor fără reducerea de 50 de bani, mai spun reprezentanţii companiei.

Potrivit OUG 106/2022, publicată joi seara în Monitorul Oficial, reducerea nu se va vedea la pompă, ci doar pe totemurile de la intrarea în benzinării (stâlpii cu afişaj) şi se va evidenţia distinct pe bonul fiscal.