Ce au furat rușii înainte de a se retrage de la Cernobîl

cernobîl
Foto: FreeCreativeStuff / pixabay.com

Ocupanții ruși au jefuit centrala nucleară de la Cernobîl înainte de a pleca. Ei au furat inclusiv aparate de cafea, ceainice și ibrice, a anunțat Agenția de Stat a Ucrainei pentru Managementul Zonei de Excluziune, potrivit publicației ucrainene Unian.

Înainte de a părăsi teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl, ocupanții au furat în special ceainice, cafetiere și calculatoare.

Rușii au luat cu ei o mulțime de lucruri, a declarat șeful Agenției de Stat a Ucrainei pentru Managementul Zonei de Excluziune, Yevhen Kramarenko.

„Au început să scoată obiecte de valoare, să împacheteze echipamentele care mai rămăseseră pe locul centralei nucleare de la Cernobîl și să plece. Au furat obiecte mai mult sau mai puțin valoroase – calculatoare, câteva cafetiere, ibrice, mai multe containere care au fost la centrala nucleară de la Cernobîl”, a spus oficialul.

Kramarenko a adăugat că ocupanții le-au interzis angajaților centralei nucleare să-și părăsească locul de muncă.

„Nu putem fi siguri acum dacă mai există ocupanți în orașul Cernobîl. Există un hotel acolo. Și ocupanții chiar au încărcat mașina cu seturi, furculițe, linguri, farfurii care se aflau în hotel”, a menționat oficialul.

Pe 24 februarie, trupele Federației Ruse au pătruns în Ucraina, iar acestea au preluat controlul asupra tuturor obiectivelor de la Cernobîl situate într-o zonă de excludere. Pe 31 martie s-a aflat că trupele ruse au părăsit teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.