Ce a scris senatorul PNL infectat cu coronavirus, zilele trecute, despre acest subiect

Vergil Chițac FOTO: Facebook
Vergil Chițac FOTO: Facebook

Vergil Chițac, parlamentarul PNL care a fost confirmat cu noul coronavirus astăzi, a scris o postare pe Facebook în urmă cu 22 de ore în care îi certa pe colegii de Parlament care îl suspectau că este infectat.

De asemenea, în data de 8 martie, el a intrat în contact cu 400 de femei. Detalii, mai jos.

Ce spunea ieri Vergil Chițac

 

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu.

Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru.

Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a scris Vergil Chițac, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, pe 11 martie, senatorul Vergil Chițac îi invita pe români să respecte recomandările autorităților.

„Înțeleg foarte bine îngrijorarea provocată de coronavirus în țara noastră și peste tot în lume. Am încredere că măsurile de prevenție luate de autorități vor avea efectele pe care ni le dorim cu toții și că toată această criză va fi depășită în scurt timp.

Este foarte important să ascultăm cu atenție indicațiile persoanelor și instituțiilor abilitate și să nu dăm crezare informațiilor false și alarmiste care au început să circule în toate mediile. Ne spălăm cât mai des pe mâini, evităm locurile aglomerate și apelăm cu încredere la autorități dacă este cazul. Astfel, ne protejăm atât pe noi cât și pe cei apropiați nouă”, mai spunea Vergil Chițac.

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Senatorul constănțean Vergil Chițac (57 ani) și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus, vineri. Vergil Chițac a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Constanța.

Ludovic Orban a anunțat că toți liderii PNL din Biroul Permanent Național se vor izola la domiciliu, la fel ca și el și toți miniștrii, și vor fi testați pentru coronavirus.

Vergil Chițac a intrat în contact cu 400 de femei de 8 martie

 

Potrivit Digi24, Vergil Chițac s-a întâlnit pe 8 martie cu sute de femei musulmane, iar a doua zi, luni, a fost la Parlament.

Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România, a declarat că la evenimentul din 8 martie de la Constanța au participat în jur de 400 de doamne și domnișoare. El a spus că a făcut apel la toți imamii să își anunțe enoriașii care au fost prezenți la acel eveniment să se autoizoleze la domiciliu și să ia legătura cu Direcția de Sănătate Publică pentru a cere efectuarea testului pentru COVID-19.

Iusuf Murat a mai precizat că toate moscheile din România au fost închis, chiar dacă vinerea este o zi sfântă pentru musulmani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.