Ce a pățit o româncă la 2 ani după ce a circulat fără vinietă în Bulgaria

vinietă
Foto: ElliottyPage / pixabay.com

O româncă a fost amendată la 2 ani după ce a circulat fără vinietă în Bulgaria, în momentul în care a intrat din nou pe teritoriul țării.

Georgeta Iancu a povestit întâmplarea pe grupul de turism „Forum Thassos” de pe Facebook. Amenda primită a fost de 70 de leva (aproximativ 176 de lei).

„Atenție! Suntem în drum spre Thassos. Mai avem 250 km până la vamă. Am fost opriți de către „Control vignette” cum că în 2021 am circulat 30 min în Bulgaria fără vignetă. (Am cumpărat vigneta la 30 min după ce o cameră ne-a pozat). Ne-au amendat cu 70 LEVA. Ce legi au bulgarii ăștia? Nu este o lege pentru tot spațiul UE?”, a comentat turista din România.

„La noi poți să îți cumperi în 24 de ore de când intri pe DN”, a mai spus ea.

Deși turista s-a arătat indignată de amenda primită, cei mai mulți internauți i-au atras atenția că vina îi aparține și că nici în România rovinieta nu poate fi cumpărată în 24 de ore, așa cum considera utilizatoarea. Aceștia i-au atras atenția că face confuzie între rovinietă și taxa de pod de la Fetești (aceasta din urmă putând fi plătită în 24 de ore).

În România, dacă rovinieta este cumpărată pentru ziua în curs, ea este valabilă din momentul achitării până la ora 24:00. Dacă șoferul a circulat fără rovinietă și a fost surprins de camerele video, va fi amendat.

Și în Bulgaria vinieta trebuie cumpărată înainte de a circula.

„Probabil ca amenda trebuia sa fie si mai mare, astfel incat altii care vad postarea ta sa inteleaga ce important e sa respecti legea”, a replicat un internaut.

„BRAVO statului bulgar ca poate sa tina evidenta celor care incalca legea chiar si acum 2-3 ani”, a comentat altcineva.

Foto: ElliottyPage / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.