Câți ani trebuie să muncești în România pentru a-ți putea cumpăra un apartament, fără să te împrumuți la bancă

FOTO: mastersenaiper/Pixabay.com
FOTO: mastersenaiper/Pixabay.com

Potrivit unui raport publicat de Banca Națională a României, este nevoie de circa 8 ani și jumătate de muncă pentru a strânge banii suficienți achiziționării unui apartament cu două camere.

În cazul unui apartament cu 3 camere, perioada crește la 11 ani.

Potrivit Raportului asupra Stabilității Financiare, în București și Ilfov au fost încheiate 31% din totalul creditelor ipotecare, iar județele Cluj, Timiș, Constanța, Iași și Brașov contribuie, împreună, cu încă 26%.

De asemenea, valoarea de piață a garanțiilor imobiliare evaluate în ultimul trimestru al anului 2020 a fost în cuantum de 7,9 miliarde euro, dintre care garanțiile reprezentând spații comerciale reprezentau circa 1,4 miliarde euro, spațiile de birouri aproximativ 1,2 miliarde euro, iar spațiile industriale 1,6 miliarde euro.

Potrivit Hotnews, garanțiile imobiliare nu asigură o rată de neperformanță mai redusă, astfel că băncile încep să pună accent pe veniturile viitgoare realiste și sustenabile ale debitorului, atunci când evaluează bonitatea clientului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.