Câte persoane pot participa la o nuntă sau la o înmormântare de pe 15 iunie

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, că vor fi propuse noi măsuri de relaxare începând cu 15 iunie. Printre altele, se vor deschide mall-urile și sălile de sport, cu respectarea unor măsuri de igienă. Se vor deschide și piscinele exterioare și se va relua tratamentul balnear.

De asemenea, „se permite desfășurarea activitățile în creșe, grădinițe și after-school pe perioada vacanței de vară, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului sănătății și al ministrului muncii și protecției sociale”.

„Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale”, se mai arată în decizia pregătită de Guvern.

În ceea ce privește evenimentele private, inclusiv nunți, botezuri, petreceri sau înmormântări, în spații închise vor putea participa până la 20 de persoane.

Dacă evenimentele se desfășoară în spații deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 de persoane.

Guvernul specifică clar și că în interiorul centrelor comerciale nu se permit: activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepţia celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe minime de 2 metri între mese şi cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii la o masă, exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri şi a cinematografelor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.