Câte calorii are un bol de cereale cu lapte 1,5 sau 3,5% grăsime

câte calorii are un bol de cereale cu lapte
Foto: ponce_photography / pixabay.com

Răspunsul la întrebarea câte calorii are un bol de cereale cu lapte variază în funcție de tipul de cereale și de cât de gras este laptele pe care îl folosești.

Însă în acest articol vom detalia câte calorii are un bol de cereale cu lapte oferind mai multe exemple, pentru ca tu să știi câte calorii consumi la micul dejun.

Lapte cu 1,5% sau 3,5% grăsime

Laptele din comerț este de diferite tipuri. În funcție de conținutul de grăsime, el este mai gras sau mai slab, având mai multe sau mai puține calorii. Cele mai răspândite sortimente sunt laptele cu 1,5% grăsime și cel cu 3,5% grăsime.

Câte calorii are laptele semidegresat

Pe acestea le vom folosi ca exemple. Vom detalia mai întâi câte calorii are un bol de cereale cu lapte semidegresat, adică cu 1,5% grăsime.

100 de ml de lapte cu 1,5% grăsime conțin 44 de calorii. Însă într-un bol cu cereale vei turna mai multe lapte – de regulă în jur de 300 de ml. Așadar, laptele va avea 132 de calorii.

Să vedem acum și câte calorii au cerealele. De regulă, cerealele conțin destul de multe calorii deoarece sunt bogate în carbohidrați. Însă nu mâncăm 100 de grame de cereale la o masă. O porție tipică de cereale are cam 30 de grame, așadar consumul caloric nu este foarte mare.

Câte calorii are un bol de cereale cu lapte semidegresat

De pildă, cerealele cu ciocolată Chocapic de la Nestle, vândute la pungă de 450 de grame, conțin 388 de calorii la suta de grame. Rezultă că o porție de 30 de grame are 116 calorii. Prin urmare, un bol de cereale cu ciocolată Chocapic și lapte va conține 248 de calorii.

Un alt sortiment de cereale foarte cunoscut, Cheerios (inele cu miere), vândute la pungă de 250 de grame, conțin 376 de calorii la suta de grame. Prin urmare, 30 de grame de cereale cu miere Cheerios vor avea 113 calorii, iar bolul nostru cu lapte și cereale va ajunge la 245 de calorii.

Cerealele cu cacao Nesquik de la Nestle, vândute la pungă de 250 de calorii, conțin 369 de calorii la suta de grame. 30 de grame conțin 111 calorii. Astfel, în acest caz, răspunsul la întrebarea câte calorii are un bol de cereale cu lapte este 243 de calorii.

Câte calorii are un bol de cereale cu lapte cu 1,5% grăsime

Foarte populare sunt și cerealele din fulgi de porumb. De exemplu, fulgii de porumb de la Schar, fără gluten, la pachet de 250 de grame, conțin 371 de calorii la suta de grame. Prin urmare, 30 de grame de produs conțin 111 calorii. Un bol cu cereale și lapte are 243 de calori.

În ceea ce privește răspunsul la întrebarea câte calorii are un bol de cereale cu lapte, dacă vrei să reduci numărul de calorii, atunci trebuie să cauți cereale fără zahăr. Acestea conțin, de regulă, cu circa 50 de calorii mai puțin la suta de grame. Prin urmare, diferențe nu este foarte mare.

Câte calorii au cerealele fără zahăr

Fulgii de porumb fără zahăr de la Agapy, vânduți la pungă de 250 de grame, conțin 332 de calorii la suta de grame. Astfel, 30 de grame au 100 de calorii, iar un bol cu lapte cu 1,5% grăsime și 30 de grame de cereale conține 232 de calorii.

Musli bio fără zahăr de la Bjorg, vândute la pachet de 375 de grame, conțin 357 de calorii la suta de grame. 30 de grame de produs conțin 107 calorii, bolul nostru cu cereale și lapte va avea 239 de calorii.

Câte calorii are un bol de cereale cu lapte – musli fără zahăr

Fulgii de cereale integrale cu 5 tipuri de cereale (grâu, orz, ovăz, secară, orez) de la Alnatura, la pungă de 500 de grame, conțin 339 de calorii la suta de grame. Prin urmare, 30 de grame de produs conțin 102 calorii, iar un bol cu lapte și cereale va avea 234 de calorii.

Rezultă că un bol cu lapte cu 1,5% grăsime și 30 de grame de cereale conține, în funcție de tipul de cereale, circa 230 – 250 de calorii.

Câte calorii are laptele gras

Hai să aflăm acum și câte calorii are un bol de cereale cu lapte cu 3,5% grăsime.

Toate calculele de mai sus pot fi realizate și pentru lapte cu conținut mai ridicat de grăsime, de 3,5%. Laptele cu 3,5% grăsime are 62 de calorii la 100 de ml. Așadar, 300 de ml de lapte de acest fel conțin 186 de calorii. Rezultă că în bolul nostru cu lapte și cereale vor fi cu 54 de calorii în plus, indiferent de sortimentul de cereale ales.

câte calorii are un bol de cereale cu lapte
Foto: fancycrave1 / pixabay.com

Un bol cu lapte cu 3,5% grăsime și 30 de grame de cereale cu ciocolată Chocapic de la Nestle va conține 302 calorii (față de 248 de calorii dacă am fi folosit lapte cu 1,5% grăsime).

Un bol cu astfel de lapte și inelușe cu miere Cheerios va avea 299 de calorii, iar un bol cu cereale cu cacao Nesquik de la Nestle plus lapte va conține 297 de calorii.

Câte calorii are un bol de cereale cu lapte cu 3,5% grăsime

Fulgii de porumb de la Schar, cu lapte de 3,5% grăsime, vor avea tot 297 de calorii, iar fulgii de porumb fără zahăr de la Agapy, cu lapte 3,5%, au 286 de calorii.

Un bol cu 30 de grame de musli bio fără zahăr de la Bjorg și 300 de ml de lapte cu 3,5% conținut de grăsime va conține 293 de calorii.

Fulgii de cereale integrale cu 5 tipuri de cereale (grâu, orz, ovăz, secară, orez) de la Alnatura, vândute la pungă de 500 de grame, conțin 339 de calorii la suta de grame. Prin urmare, 30 de grame de produs conțin 288 de calorii.

Rezultă că un bol de cereale cu lapte cu 3,5% grăsime are circa 290 – 300 de calorii.

Foto: ponce_photography / fancycrave1 / pixabay.com

Dacă acest articol despre câte calorii are un bol de cereale cu lapte ți s-a părut util, te-ar putea interesa și:

Câte calorii are un măr roșu. Comparație cu unul verde

Câte calorii are un măr verde mare, mediu sau mic. 100 de grame

Câte calorii are un măr în funcție de cât de mare e. 4 exemple

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi ca să slăbești sau să te menții

Câte calorii are un papanaș

Câte calorii are lubenița. O felie sau 100 de grame

Câte calorii are carnea de porc: mușchi, cotlet, pulpă, ciolan, șorici

Câte calorii are o caisă crudă, conservată sau confiată

Câte calorii are un pateu cu brânză sărată sau dulce. 5 exemple

Câte calorii are o felie de pepene roșu în funcție de cât de mare e

Câte calorii are o amandină. Ghid cu 9 exemple clare

Câte calorii are o lipie integrală. 4 sortimente analizate

Câte calorii are o savarină. Comparație cu ciocolata

Câte calorii are o felie de pâine neagră cu semințe. 10 sortimente

Câte calorii are o porție de paste carbonara. 9 exemple

Câte calorii are popcornul de la cinema sau pentru microunde

Câte calorii are un sandwich cu șuncă și cașcaval. 6 exemple

Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval. 4 exemple

Câte calorii are pepenele galben. O felie sau 100 de grame

Câte calorii are o salată de legume cu sau fără dressing, ulei, oțet

Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval. 4 exemple

Câte calorii are laptele de vacă gras, degresat, semidegresat

Câte calorii are un burger de vită făcut în casă sau de la fast food

Câte calorii are o merdenea de 100 de grame. Dar o brânzoiacă

Câte calorii are un croissant cu unt. Mic, mare sau de la Starbucks

Câte calorii are un ou prăjit în ulei. Mare, mic, mediu

Câte calorii are o shaorma mică de pui sau de vită. Ghid de calcul

Câte calorii are o pizza cu șuncă, ton, pui etc. 12 sortimente

Câte calorii are un covrig cu semințe de mac, susan, floarea-soarelui

Ketchup calorii 100 grame: dulce sau iute. Tomi, Heinz, Hellmann’s

Câte calorii are un măr verde mare, mediu sau mic. 100 de grame

Câte calorii are o omeltă din 3 ouă

Câte calorii are o ciorbă de pui

Câte calorii are pateul de porc, pui, rață, curcan, gâscă sau vegan

Câte calorii are șunca afumată. Ceafă, pulpă, piept, costiță de porc

Câte calorii au murăturile. Castraveți, gogoșari, gogonele, varză

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.