Cât vom mai purta masca de protecție în România

coronavirus mască
Foto: vperemencom / pixabay.com

Masca de protecție va fi purtată în România probabil până în 2023, potrivit medicului Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Acesta este de părere că virusul COVID-19 va deveni ca virusul gripal.

„Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viața noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult și de dorința populației de a se vaccina, de a dobândi anticorpi și de așa zisa imunizare populațională care trebuie să ajungă undeva la 80%.

Am observat că există o dorință a populației de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticiență, probabil și din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanța vaccinării. Ulterior, după ce au observat efectele benefice ale vaccinării, destul de multe persoane și-au schimbat opinia și doresc să fie vaccinat”, a declarat Florin Roșu, pentru Pro TV.

Medicul mai spune că „masca va deveni un accesoriu destul de important în viața noastră, așa cum este și în țările asiatice”. „Va trebui să ne obișnui, dacă nu pentru noi, să o facem pentru persoanele dragi nouă, astfel încât noi să nu devenim vectori ai agentului patogen către categoriile vulnerabil, din care fac parte bunicii și părinții noștri. Purtând masca îi protejăm în primul rând pe ei și este și o formă de respect față de celelalte persoane din jur”, a mai spus medicul ieșean.

Doctorul Florin Roșu cred că acest coronavirus va coexista o perioadă lungă de timp, câteva zeci de ani sau chiar mai mult.

„Așa cum în momentul de față recomandarea la începutului sezonului rece este de a te vaccina antigripal, cred că va exista recomandarea și pentru vaccinarea anti SARS-CoV-2. Să sperăm că va fi o vaccinare anuală și nu bianuală. Vom ști mai exact pe măsură ce industria farmaceutică va îmbunătăți vaccinul”, a mai spus doctorul Roșu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.