Cât timp vor mai putea merge românii în Marea Britanie doar cu buletinul

marea britanie brexit
Foto: Skitterphoto (pixabay.com)

Odată cu acordul pentru Brexit au fost stabilite și viitoarele reglementări de călătorie pentru cetățenii Uniunii Europene în Marea Britanie.

Astfel, românii care au obținut statutul de rezident în Regatul Unit şi doresc să meargă în vizită la familie sau prieteni ori în scop turistic vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie până la 30 septembrie 2021.

După această dată, intrarea în Regatul Unit se va face doar cu pașaportul.

De asemenea, turiştii români, la fel ca toţi cei care provin din statele membre UE, nu vor mai beneficia pe perioada vizitei în Regatul Unit de servicii de sănătate gratuite din partea sistemului medical britanic.

Cetăţenii români vor putea călători în scop turistic, de vizită sau pentru studii de scurtă durată pe o perioadă de până la 6 luni dintr-un an în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord fără a avea nevoie de viză.

Ambasada României în Regatul Unit le recomandă tuturor românilor care plănuiesc să călătorească în această ţară în 2021 să aplice pentru paşaportul electronic la serviciile publice comunitare de paşapoarte din România.

Dacă vreți să aflați mai multe despre condițiile de călătorie în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021, intrați aici.