Cât timp vor mai fi în România multe cazuri de coronavirus, potrivit medicului Adrian Marinescu

FOTO: HelenJank/Pixabay.com
FOTO: HelenJank/Pixabay.com

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului „Matei Balș” spune că „pandemia nu se închide precum o ușă” și va mai dura o perioadă până infecțiile cu coronavirus vor intra sub un oarecare control.

„Când mă refer că se va închide mă refer la faptul că imunizarea va fi la nivel de masă și probabil că 70 la sută din populația globului va fi imunizată și atunci clar că măsurile de relaxare vor veni. Când mă refer la regiuni, e posibil ca la un moment dat pandemia să spunem că s-a închis, dar să fie anumite regiuni unde o să mai avem cazuri. Lucrurile nu se pot închide dintr-odată. Altfel spus, închiderea pandemiei nu înseamnă că dispare infecția SARS-CoV-2. Facem diferența între a mai exista virusul și a fi pandemie. La un moment dat, cu siguranță nu va mai fi nevoie să purtăm mască”, a explicat medicul Adrian Marinescu, la Digi24.

Acesta a mai spus că probabil din toamnă „ar trebui să fie o situație mult mai echilibrată decât acum”. De asemenea, numărul mare de cazuri de acum ar putea scădea până la vară în România.

„Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri. Cam două luni o să fie grele de-acum. Nu m-aș gândi că e vorba de un vârf sau de un platou, m-aș gândi că sunt două luni cu presiune mare la nivelul spitalelor și mă aștept ca undeva după aceste două luni lucrurile să se așeze treptat și în momentul în care se termină vara, să fie în mod categoric mai bine decât acum”, estimează directorul medical al Institutului „Matei Balș”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.