Cât costă să ajungi președintele SUA? Michael Bloomberg a cheltuit deja aproape o jumătate de miliard de dolari

Michael Bloomberg
Michael Bloomberg. Foto: Gage Skidmore Wikipedia.org

Michael Bloomberg, al 9-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 55 de miliarde de dolari, a investit deja 464 de milioane de dolari în campania pentru a devenit candidatul democraților la alegerile prezidențiale.

Potrivit CNN, sumele cheltuite de fostul primar al New York-ului în această campanie zdrobesc recordul precedent, stabilit de actualul președinte american, Donald Trump, în urmă cu patru ani.

Bloomberg, care nu este sigur de obținerea nominalizării din partea Partidului Democrat, a cheltuit 220,6 de milioane de dolari doar în luna ianuarie, o mare parte din bani mergând spre reclame, iar restul pentru finanțarea echipei de campanie, care numără peste 2.000 de angajați.

Cu toate că trăim în era internetului, în Statele Unite ale Americii, televiziunile profită cel mai mult în timpul campaniilor electorale. Bloomberg a cheltuit peste 126 de milioane de dolari pe reclame TV în luna ianuarie, în timp ce în publicitatea de pe internet a investit mai puțin de 50 de milioane de dolari.

Spre deosebire de Bloomberg, ale cărui resurse financiare sunt practic nelimitate, Bernie Sanders – un important contracandidat – a strâns pentru campania sa electorală doar 25 de milioane de dolari în ianuarie și mai are la dispoziție, în bugetul de campanie, doar 17 milioane de dolari.

Rămâne de văzut dacă banii lui Michael Bloomberg vor fi suficienți pentru a-i convinge pe democrați să-l nominalizeze la alegerile prezidențiale ale SUA, de ce au loc spre sfârșitul acestui an.

Foto: Gage Skidmore / Wikipedia.org