Cât câștigă un muncitor străin în România: „Unii îmi adresează cuvinte urâte”

FOTO: Captură Știrile Pro TV
FOTO: Captură Știrile Pro TV

Companiile românești au început să se orienteze tot mai mult spre forța de muncă din străinătate. Bikila, de exemplu, este din Etiopia, și lucrează în construcții în țara noastră.

„Câștig în jur de 500 de euro. Angajatorii ne asigură cazarea. Nu este suficient, nu. Este greu. Noi avem familia în Etiopia și trebuie să îi ajutăm, trebuie să îi sprijinim și pe ei. Familia așteaptă bani de la noi, fără noi ei nu au nimic”, a declarat Bikila, pentru Știrile Pro TV.

Elsay lucrează în curierat și spune că sunt unii oameni care îi adresează cuvinte urât.

Amrita Rai, un alt muncitor străin care lucrează în România, spune că cei mai mulți câștică 2.000 – 2.500 de lei.

„Un salariu foarte mic pentru multă muncă. Cei mai mulți sunt stresați din cauza salariului, pentru că trebuie să plătească mai mult de 500 de dolari să ajungă aici. Unii dintre ei plătesc 700 de dolari, e o sumă foarte mare pentru ei! Doar ca să ajungă aici și să primească 2.000 de lei”, a declarat Amrita Rai, pentru sursa citată.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.