Casieră condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare pentru că nu a scanat toate produsele unui client

cumpărături casă
Foto: stevepb / pixabay.com

O casieră în vârstă de 48 de ani de la un magazin Carrefour din Suceava a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare pentru că nu i-a scanat unui client toate produsele de pe bandă, relatează publicația locală „Știrea Sucevei”. Clientul – un bărbat de 34 de ani – a primit și el un an de închisoare cu suspendare.

Incidentul s-a petrecut în februarie 2020. Când bărbatul a ajuns în dreptul caselor de marcat, s-a îndreptat către casa cu numărul 8, unde casier era inculpata, cu care se înțelesese în prealabil să nu îi scaneze toate produsele.

Bărbatul a pus toate produsele din cărucior pe bandă, iar inculpata a scanat doar o parte dintre acestea. Clientul a avut de achitat suma de 87 de lei, în loc de 649 de lei, cât ar fi costat toate produsele în mod normal.

Înainte de a ieși din magazin, bărbatul a fost oprit de agenții de securitate și condus în camera de interpelare. Acolo s-au comparat produsele achitate cu cele din cărucior și s-a stabilit că bărbatul plătise cu 561,96 de lei mai puțin. Într-un final, el a plătit contravaloarea produselor, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Femeia a recunoscut că îl cunoaște pe client și că nu i-a scanat toate produsele.

La audieri, atât în cursul urmăririi penale cât și în fața instanței de judecată, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei. Inculpata a recunoscut săvârșirea faptei în cursul urmăririi penale, însă nu s-a prezentat la niciun termen de judecată și nici nu a transmis un înscris autentic din care să rezulte că recunoaște fapta.

Așa că bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 1 an de închisoare cu suspendare pentru furt, iar casiera la 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Foto: stevepb / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.