Familia Regală a dat statul în judecată. Vrea un milion de lei

principesa margareta regina româniei
Foto: Pagina de Facebook Casa Regală a României

Majestarea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria și Irina Walker au inițiat o un proces împotriva statului român prin care cer daune morale de peste un milion de lei.

Motivul? Casa Regală a României solicită Ministerului Apelor și Pădurilor peste un milion de lei drept compensații financiare pentru că Regele Mihai I nu a avut voie să exploateze o parte dintre cele 1.300 de hectare de păduri ce i-au fost restituite.

Speța va fi judecată la Curtea de Apel Oradea, iar Familia Regală dorește acordarea unor compensații pentru anul 2015, după ce nu a putut exploata lemnul din domeniul de la Săvârșin.

Statul român acordă despăgubiri în aceste situaţii, pe baza unei hotărâri de Guvern din iunie 2017. Nu este singura zonă în care Casa Regală nu poate exploata pădurea, suprafeţe similare mai sunt în judeţele Braşov şi Prahova.

Primul termen al procesului dintre reprezentaţii Casei Regale, ministerul Apelor şi Pădurilor şi Garda Forestieră Bihor este fixat pe 2 mai.

De curând, Liviu Dragnea anunțase un nou proiect de lege, care ar transforma Casa Regală în insituție ce va putea fi finanțată de la bugetul de stat.

”Am pregătit un nou proiect al Casei Regale, discutat cu dumnealor. A intrat sau urmează să intre în procedurile parlamentare. Va fi adoptat până la finalul acestei sesiuni parlamentare”, a declarat liderul PSD și președintele Camerei Deputaților.

Urmașii Regelui Mihai ar fi trebuit să părăsească Palatul Elisabeta, imobil ce fusese oferit Regelui ca locuință de protocol, în timpul vieții, însă conducătorii țării au anunțat, în urmă cu câteva luni, că familia se poate folosi de acesta fără chirie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.