Cartușe originale vs cartușe compatibile pentru imprimante și multifuncționale – Care sunt mai bune

Cel mai scump consumabil pentru întreținerea unei imprimante sau multifuncționale este cartușul cu cerneală. Există însă metode pentru a reduce costurile folosind și cartușe compatibile în locul celor originale, însă trebuie să faci o scurtă analiză pentru a vedea care e cea mai bună opțiune în cazul tău.

Există diferențe atât de preț cât și de calitate între cartușuri originale și cele compatibile. Cu toate astea, utilizarea celor originale sau celor compatibile trebuie făcută în funcție de modul în care folosești o imprimantă. Mai exact, îți dăm câteva sfaturi utile, mai jos, în articol, pe care merită să le citești înainte de a lua decizia ce investiție faci pe termen lung și ce strategie adopți.

Cartușe originale vs. cartușe compatibile – principalele diferențe

Există câteva diferențe evidente între cele două tipuri de cartușe. De exemplu, în cazul în care folosești o multifuncțională HP și folosești cartușe compatibile, riscurile sunt ca paginile să se blocheze uneori în imprimantă sau printarea să fie cu dungi inestetice. În schimb, costul cartușelor e mai mic decât cele originale. Una peste alta, asemenea cartușe sunt potrivite pentru un utilizator mediu care nu printează foarte des și care nu scoate la imprimantă fotografii sau imagini prea complexe.

În schimb, cartușele originale sunt fabricate de același producător al imprimantei sau multifunctionalei, calitatea imprimarii e superioară și e alegerea ideală pentru printarea fotografiilor. Prețul este mai ridicat, însă dacă sunteți un utilizator cu o frecvența ridicată, pe termen lung riscați mai puține probleme cu imprimantă, implicit costuri mai mici de întreținere și eventuale reparații.

Cartușe originale vs compatibile – Cum faci alegerea corectă

Cartușele compatibile nu sunt o alegere rea, însă trebuie avută în vedere frecvența cu care folosești imprimanta. Înainte de a decide strategia pe care vrei să o adopți, gândește-te dacă folosești în fiecare zi imprimantă, iar dacă aspectul paginilor imprimate e important pentru ține. În acest caz, cu siguranță ai nevoie de cartușe originale.

O altă strategie ar fi testarea ambelor tipuri de cartușe pentru a vedea care se adaptează cel mai bine cerințelor tale. De exemplu, chiar dacă folosești imprimantă în fiecare zi, dacă nu printezi imagini complexe, alegerea unor cartușe compatibile ar putea fi o soluție bună pentru tine.

Cartușele compatibile conțin de obicei și mai multă cerneală decât cele originale și nu trebuie înlocuite la fel de des. În schimb trebuie să ai în vedere și faptul că dacă printezi prea rar, cartușele compatibile folosesc tuș care se usucă mai repede, în cazul utilizării de cartușe originale acest lucru nu se întâmplă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.