Care sunt soluțiile digitale care vin în sprijinul afacerilor din România

Foto: Shutterstock

Companiile din România care apelează la soluții digitale pentru dezvoltarea afacerilor sunt din ce în ce mai numeroase, țara noastră aflându-se în faza în care nu se mai vorbește despre IT&C ca fiind cel mai dinamic sector al economiei, ci de o veritabilă economie digitală, în plină expansiune. 

Competitivitatea în raport cu piețele internaționale și interconectivitatea fac ca, în această eră informațională, diferite companii din România să fi lăsat mult în urmă faza aplicațiilor mobile și să ajungă în prezent la implementarea unor soluții care țin de Artificial Intelligence (AI),  Robot Process Automation (RPA), Internet of Things (IoT), Machine Learning și chiar de realitatea augmentată. Cum piața liberă funcționează după legea cererii și a ofertei, tot mai mulți furnizori de soluții digitale, de la business software și securitatea informației până la digital marketing, vin în întâmpinarea companiilor care vor să se adapteze la noile realități informatice. Din multitudinea de oferte, iată câțiva furnizori de soluții digitale. 

NTT DATA Romania și cyber-securitatea corporate

NTT DATA Romania furnizează soluții de management al securității corporate, din care se disting servicii de detectare a amenințărilor cibernetice, cele de monitorizare a securității organizației, precum și cele de securitate web sau management al vulnerabilităților. Serviciile de securitate propuse de NTT DATA Romania identifică posibile amenințări de securitate, care nu sunt detectabile prin metodele obișnuite. 

„Există în România multe zone de business care sunt încă într-o fază incipientă a digitalizării, iar scopul nostru este să sprijinim acest demers de digitalizare cu cele mai noi soluţii şi servicii din domeniu”, precizează Daniel Metz, CEO NTT Data Romania.

certSIGN și digitalizarea proceselor

O companie românească axată pe dezvoltarea aplicațiilor de securitate informatică, certSIGN, are soluții integrate care asigură digitalizarea rapidă a organizației, automatizarea completă a diferitelor procese de resurse umane și eliminarea totală a documentelor pe suport fizic. 

UiPath: automatizări cu ajutorul roboților

Unicornul românesc UiPath, trendsetter în ceea ce privește deviza Automation First și liderul pieței globale de Robotic Process Automation, vine cu o soluție tehnologică de neconceput până de curând: un robot pentru fiecare angajat. Robotul respectiv interpretează datele ca orice membru supracalificat al echipei, cu mențiunea că nu doarme, nu face erori și costă mai puțin decât un angajat. 

TotalSoft, soluții software out of the box

TotalSoft, furnizor de soluții Enterprise Resource Planning (Planificarea Resurselor Întreprinderii) în România, dezvoltă platforma Charisma, care propune o viziune „360 de grade” asupra business-ului din domenii diferite: financiar, distribuție, producție, servicii, construcții, agricultură, energie, retail și medical. TotalSoft este un jucător de top și pe plan mondial în ceea ce privește soluțiile software pentru industria de leasing.

În concluzie, piața muncii din România se află într-un proces accelerat de schimbare, iar noile tehnologii și inovațiile din domeniu reconfigurează constant modul de lucru.

Foto: Shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.