Care sunt principalele accesorii de care ai nevoie pentru un nou născut

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Atunci când apare un nou născut în familia este important ca toate lucrurile să fie pregătite cu suficient timp înainte pentru a nu mai consuma energie și timp în plus pe lângă îngrijirea celui mic.

Pentru ca totul să fie perfect e bine să vă faceți o strategie înainte de apariția micuțului și sunt chiar recomandate listele cu lucrurile necesare. Investițiile nu trebuie să fie unele uriașe, însă unele lucruri sunt de strictă necesitate.

Tocmai din acest motiv venim în ajutor cu câteva recomandări de articole pe care ar trebui să le achiziționați și împărțirea lor pe categorii de produse pentru ca întreg procesul să fie unul mult mai simplu.

Articole de mobilier

La acest capitol veți avea nevoie în primul rând de un pătuț, de saltea și cearșafuri, protecție de saltea pentru când regurgiteaza sau pentru momentele în care se murdărește.  În funcție de anotimp, veți avea nevoie și de pături, eventual de sac de dormit și mai târziu veți avea nevoie și de scaune de masă pentru bebeluși și chiar de un premergător. Le puteți achiziționa pe toate pe parcurs, din timp, însă e foarte importanță știți clar de ce aveți nevoie.

Mai putea avea nevoie și de măsuță de schimbat sau comodă, o salteluța pentru înfășat, eventual un cântar, termometru de cameră și chiar un Baby monitor. Multă lume folosește și lampa de veghe, veioză sau lampadar și este foarte utilă noaptea când vreți să îl schimbați sau să alăptați și nu vreți să aprindeți o lumină puternică.

Igienă

Cele mai multe investiții le veți face la acest capitol. De la scutece la șervețele umede și pungi pentru scutece murdare până la pompiță de nas, ser fiziologic pentru a curăța ochii, termometru, creme, detergent de haine special.  Veți mai avea nevoie și de spirt medicinal de 70 de grade pentru buric și compresie sterile care trebuie folosite tot pentru buric, ochi, față.

Pe lângă astea, veți mai aveam nevoie de unghiera pentru bebeluși, cremă sau ulei de masaj, perie de păr, bețe de urechi sau opritor, creme de față, anti iritații dar și apă termală tot pentru iritații.

Hrănire

Și la acest capitol veți avea nevoie de o mulțime de accesorii atât de necesare pentru îngrijirea bebelușului cum ar fi biberoanele, suzetele dar și sterilizator pentru suzete și biberoane, pompă de sân și recipient pentru a păstra laptele dar și detergent pentru a spăla biberoane și diverse.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.