Care este importanta unui avocat de Drept Comercial?

Foto: Pixabay

Nevoile tot mai variate ale clientilor din prezent si legislatia tot mai complexa in domeniu fac ca ramura de Drept Comercial sa poata fi practicata numai de specialisti din ce in ce mai bine pregatiti. Un avocat de Drept Comercial din cadrul AndrewID ofera consultanta clientilor care intampina probleme juridice cu privire la contractele comerciale, insa activitatea sa nu se rezuma numai la acest aspect.

Alaturi de cei mai buni specialisti in domeniu, AndrewID dezvolta solutii rapide si ofera consultanta juridica pentru:

  • Contracte obisnuite generate de activitatile zilnice;
  • Inregistrarea de licente si activarea programelor de software;
  • Protectia Datelor, inclusiv regulament GDPR;
  • Termeni si conditii pentru diverse servicii;
  • Vanzari, distributie, achizitii, marketing, acorduri de publicitate;
  • Contracte de finantare/sponsorizare;
  • Contracte de transfer de know-how, transfer de active sau tehnologii;
  • Francize si contracte de leasing;
  • Drepturi de imagine si managementul talentelor;
  • Alinierea la anumite reglementari comerciale.

De regula, un avocat Drept Comercial se ocupa cu solutionarea problemelor din aceasta sfera, aspecte care includ atat consultanta si redactare de contracte, cat si litigii comerciale. Astfel, serviciile oferite de o casa de avocatura pot include:

  1. Redactare de contracte comerciale prin care se urmareste asigurarea unui nivel ridicat de protectie a clientului, atat in faza de executare a contractului, cat si in eventualitatea unui litigiu. Printre acestea se pot numara contracte interne si internationale de distributie, de intermediere comerciala, de publicitate, de management, de furnizare produse si/sau servicii in domenii indicate de client, de asociere in participatiune sau alte forme de intelegeri comerciale, precum si alte contracte rezultate din activitatea comerciala.
  2. Asistenta si reprezentare la negocierea contractelor sau a tranzactiilor care il implica pe client.
  3. Formularea de adrese sau notificari catre persoane fizice sau juridice, publice sau private.
  4. Furnizarea rapoartelor legislative periodice prin care se comunica aparitia oricaror acte normative referitoare la domeniile precizate de client ca fiind de interes, inclusiv prezentarea implicatiilor juridice ale actelor normative nou aparute.
  5. Conceperea si redactarea tuturor documentelor legale cu privire la modificarile Actelor Constitutive ale societatii sau efectuarea inregistrarii unor mentiuni la Registrul Comertului (majorari, reduceri de capital social, cesiuni, schimbarea obiectului de activitate, a denumirii, sediului social, administratiei societatii, schimbarea formei juridice a societatilor, precum si alte operatiuni specifice solicitate de client.

Toate aceste cerinte atribuite unui avocat de Drept Comercial vor fi desfasurate mai usor daca acesta le abordeaza dintr-o perspectiva moderna si inovatoare. Spre exemplu, avocatii AndrewID isi desfasoara activitatea in baza conceptului New Law, o paradigma juridica noua, care vine in avantajul clientului, oferindu-i oportunitati de solutionare a tuturor problemelor din acest domeniu.

Un avocat de Drept Comercial care imbratiseaza filosofia New Law nu isi va taxa clientul pe ora, ci ii va propune un onorariu in functie de complexitatea cerintelor. In plus, comunicarea cu clientul se va desfasura in conditii moderne, prin intermediul tehnologiei, pentru ca ambele parti sa castige timp si sa se focuseze pe gasirea solutiilor si pe pregatirea strategiei de implementare a lor.

Pentru mai multe detalii, consulta un avocat de Drept Comercial de pe site-ul Andrewid.ro.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.