Cântăreața Sinéad O’Connor s-a convertit la Islam

Sinéad O'Connor s-a convertit la islam
Foto: Twitter

Cântăreața irlandeză Sinéad O’Connor s-a convertit la Islam și a anunțat că „este mândră că a devenit musulmană”, relatează BBC.

Artista, care este cunoscută publicului din România în special datorită hitului „Nothing Compares 2 U” din anii ’90, a anunțat și că și-a schimbat numele în „Shuhada”.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, ea le-a mulțumit credincioșilor musulmani pentru susținerea acordată.

Ea și-a motivat decizia spunând că această convertire la Islam este „concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent”.

Sinéad O’Connor a publicat pe Twitter și un videoclip în care ea cântă adhan-ul, așa-numita chemare la rugăciune.

„Prin acest mesaj vă anunț că sunt mândră că am devenit musulmană. Aceasta este concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent. Întreaga studiere a scripturilor duce la Islam. Din acest motiv toate celelalte scripturi sunt redundante. Am să primesc un nume nou. Acesta va fi Shuhada”, a scris cântăreața pe Twitter.

Cu o zi în urmă, imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a publicat un video în care artista recită declarația de credință musulmană.

Nu este pentru prima dată când Sinéad O’Connor vorbește despre religie, mai notează BBC.

În anul 1992, ea a declanșat un adevărat scandal după ce a rupt o fotografie cu Papa în direct la o televiziune din SUA.

Apoi, în 1999, ea a devenit preot al unei biserici catolice din Lourdes, care se rupsese de Roma. Însă deoarece nu acceptă femeile-preot, Biserica Catolică nu a recunoscut ceremonia.

https://www.youtube.com/watch?v=0-EF60neguk

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.