Când se vor redeschide sălile de fitness și cum se va face accesul

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a declarat că Minsiterul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică și-au dat acordul pentru redeschiderea sălilor de fitness.

Aceasta a mai spus că sălile trebuie să respecte mai multe reguli stricte, iar clienții vor veni să se antreneze doar pe bază de programare.

„Prieteni, am veşti bune! Data de 15 iunie a devenit o certitudine în privinţa redeschiderii sălilor de fitness. Ca urmare a discuţiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătăţii, împreună cu reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunţa că vom putea face sport la aparate în curând”, a scris Gabriel Toncean pe Facebook.

Acesta a mai spus că în prima etapă vor redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic.

Gabriel Toncean a făcut și o listă cu măsurile de siguranță care sunt luate în calcul:

  • accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;
  • distanţa între sportivi să fie de 4 metri pătraţi;
  • aparatele de aer condiţionat vor fi folosite, însă va fi necesară curăţarea filtrelor;
  • se recomandă şi aerisirea naturală;
  • va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;
  • nu va fi permisă folosirea duşurilor;
  • în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness a mai precizat că o listă finală a măsurilor de siguranță va fi anunțată de autorități pe 10 iunie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că începând cu 1 iunie vor fi reluate competițiile sportive care se practică în aer liber, însă nu și sporturile de contact. Însă, accesul sperctatorilor rămâne în continuare restricționat. Competițiile sportive din România au fost suspendate la începutul lunii martie.