Când se vor face primele Dacii electrice în România

Dacia Duster
Dacia Duster

Directorul Renault Europa a anunțat că modelele Dacia care sunt fabricate la Mioveni vor avea și versiuni electrice.

Philippe Buros, șeful Renault Europa, susține că primele mașini electrice vor ieși pe porțile uzinei argeșene în cel mult trei ani.

„Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Dacia va fi electrificată în doi sau trei ani”, a spus șeful de la Renault pentru Automotive News.

Francezii sunt, însă, destul de îngrijorați de creșterea costurilor pentru cumpărători.

”Dacă maşina costă 8000-9000 de euro, vorbim de o creştere a preţului cu 10% sau mai mult decât atât. Aceasta este explicaţia întârzierilor de adoptare a tehnologiilor şi din acest motiv trebuie să aşteptăm cât mai mult posibil pentru a amortiza noile tehnologii”, a mai precizat Philippe Buros.

Majoritatea constructorilor importanți la nivel mondial oferă versiuni electrice ale celor mai bine vândute modele. Dacia, care este un jucător important pe piața low-cost, și reprezintă aproape jumătate din cifra de afaceri a gigantului Renault, ar urma să producă la Mioveni Dustere și Loganuri electrice.