Când dă RADET căldură. Anunțul făcut de regie

calorifer radiator când dă radet căldură
Foto: ri / pixabay.com

Când dă RADET căldură. RADET și ELCEN au anunțat că au început probele la cald pentru furnizarea căldurii în sezonul de încălzire 2018-2019 în Bucureşti.

Mai exact, RADET Bucureşti a anunţat că, începând cu 21 octombrie 2018, orele 22.00, a demarat probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere prognoza meteo care anunţa temperaturi medii ce se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994.

Când dă RADET căldură

„Acţiunea se derulează progresiv având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi numărul mare al consumatorilor. Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire”, se arată în comunicatul de presă.

RADET furnizează începând din data de 1 octombrie 2018 căldură la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care solicită acest lucru.

La rândul său, ELCEN a finalizat activitățile de întreținere și reparații, astfel încât instalațiile sunt pregătite, mai precizează reprezentanții RADET.

Când dă RADET căldură – furnizarea agentului termic poate fi amânată

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita acest lucru în scris, prin reprezentanţii lor legali, la registratura RADET din str. Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@radet.ro.

Dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispozitie numerele de telefon 0319442 şi 0800.820.002.

Combustibilul pentru perioada de iarnă este asigurat în baza prelungirii contractului de furnizare a gazelor naturale pentru anul 2018 – 2019 încheiat între ROMGAZ și ELCEN ca urmare a renegocierilor recente dintre cele două entități.

Potrivit RADET, s-au luat măsuri pentru asigurarea de combustibil alternativ pentru perioadele cu temperaturi scăzute.

Capitala este cel mai mare consumator de energie din România, iar sistemul de termoficare din București dispune de a doua cea mai mare rețea din lume de distribuție centralizată a energiei termice, cu cea mai lungă conductă din lume de aproximativ 4.000 de kilometri.

Aproximativ 562.000 de apartamente din București și 5.100 de instituții bugetare, agenți economici și sere, adică aproximativ 1,21 milioane de locuitori, vor beneficia de apă caldă și căldură în cadrul acestui sistem.

Citiți și: 10 lucruri pe care poți să le faci pentru a avea o casă mai călduroasă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.