Cancelarul Austriei se opune în continuare ca România și Belgia să intre în Schengen

Karl Nehammer
Karl Nehammer

Cancelarul austriac Karl Nehammer și delegații partidului său, ÖVP, care participă miercuri și joi la Congresul Partidului Popular European de la București, se vor opune manifestului electoral al PPE, care ar urma să includă și un paragraf în care va fi cerută aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen, „cât mai rapid”.

Președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Parlamentului European, Roberta Metsola, zece șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană, între care și cancelarul austriac Karl Nehammer, alături de aproximativ 1.000 de delegați, iau parte timp de două zile, începând de astăzi, la București, la Congresul Partidului Popular European (PPE). La congres va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

„Nu putem fi de acord cu energia nucleară în Austria. Suntem și rămânem împotriva energiei nucleare”, a spus Christian Stocker, conform Kurier.

O altă linie roșie pentru partidul cancelarului austriac este renunțarea la motoarele auto cu combustie, planificată de UE. „Aceasta este una dintre pozițiile esențiale pentru noi în politica europeană și lipsește din manifestul PPE. Suntem în favoarea deschiderii către tehnologie și împotriva interdicțiilor”, a spus Stocker.

De asemenea, ÖVP continuă să se opună aderării depline a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

„Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să-l reparăm, nu să-l acoperim”, a arătat Stocker într-un comunicat, conform publicației austriece Kurier.